Vis en papillote: vispakketje in de oven of op de barbecue




Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

Vis en papillote is een bereidingstechniek waarbij de vis met marinade in aluminiumfolie wordt gewikkeld. Vervolgens maak je de vis in de oven of op de barbecue klaar.

Benodigdheden

Voor 2 personen gebruik je 200-250 gram witvis.
Je gebruikt wat dikkere moten vis zoals: kabeljauw, schelvis, red snapper of makreel.

Verder heb je nodig vis marinade, aluminiumfolie en een ovenschaal (als je het in de oven klaar maakt).

Vis en papillote - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus
 

Instructie

Verpak de vis met de marinade in de aluminiumfolie. Maak er een leuk pakketje van dat je als een kadootje kan uitpakken.

Als je het in de oven klaar maakt verwarm je de oven voor op 200 graden.
Je laat het vervolgens in ongeveer 20 minuten garen.

Als je het op de barbecue klaar maakt moet je ongeveer 10-20 minuten garingstijd rekenen (afhankelijk van de hitte van de barbecue). Controleer vanaf 10 minuten regelmatig de gaarheid. Let goed op dat je geen gat prikt in de aluminiumfolie want dan loopt de marinade in het vuur.

Toelichting bij de video

In de video wordt de bereiding in de oven gedemonstreerd. Deze video is eerder gebruikt voor het recept Marokkaanse vis in de oven klaar gemaakt.



Leuke Dorus

 
 


 


 

Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus 
 

Meer doen met vis of garnalen? Ga naar ...


Vis recepten en garnalen recepten van Koken met Dorus