Vis marinade

In dit recept vind je enkele vis marinades die je kan gebruiken als je vis in de oven of op de barbecue klaar maakt. We geven je recepten voor een pittige Thaise marinade, een Marokkaanse marinade (chermoulah) en een eenvoudige marinade met citroen. De hoeveelheden zijn voor 200-250 gram vis.

Hoe je vis in de oven klaar maakt  kan je nalezen in de les Vis en papillote: in de oven of op de barbecue.

Thaise marinade voor vis

Thaise vis marinade - Koken met DorusFijn maken in de vijzel:
1 teen knoflook, gesnipperd
1/2 eetlepel vissaus
1 eetlepel citroensap of limoensap
1/2 eetlepel gehakte verse gember
1 eetlepel chilisaus
1 eetlepel vers korianderblad, gesnipperd

Doe daarbij: 1 fijn gesneden lente ui





 
 

Citroen en olie

Citroen en olie - Koken met dorusNiet helemaal een echte marinade,
maar wel met hetzelfde effect.

Bestrooi de vis met peper en zout.
Voeg eventueel wat cajunkruiden toe.
Besprenkel de vis met 1 eetlepel olijfolie.
Bedek de vis met citroenplakjes van een halve citroen.








 

Chermoulah: marokkaanse marinade

Chermoulah - Koken met DorusFijn maken in de vijzel:

1 teen knoflook, gesnipperd
1/2 eetlepel ui, gesnipperd
1 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel olijfolie
2 eetlepels vers korianderblad, gesnipperd
1/4 theelepel gemalen komijn (djinten)
1/2 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout 






Leuke Dorus