Vis bakkenBron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

In deze les leer je hoe je platvis bakt, zoals schol, tilapiafilet, tong of slibtong.

Benodigdheden

100-150 gram vis per persoon, liefst zonder vel
Bloem om te paneren
Olijfolie of arachideolie om in te bakken
Peper
Zout
Eventueel viskruiden (cajunkruiden zijn ook heel lekker bij gebakken vis!)
1 koekenpan om in te bakken
1 spatel om de vis te draaien
 

Vis bakken - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie

Eerst kruid je de vis met peper, zout en eventueel met andere kruiden. Vervolgens wentel je ze door de bloem. Hierdoor krijg je na het bakken een mooi krokant laagje aan de buitenkant.

Het is de bedoeling bij vis bakken dat je het vuur behoorlijk heet stookt en een ruime hoeveelheid olie gebruikt. De bodem van de pan moet volledig met olie bedekt zijn. Je laat de vis in de hete olie zakken en bakt ze aan beide zijden goudbruin. Als 1 van beide zijden een vel heeft, dan bak je de kant met het vel het eerst.

Visfilets van platvis bak ik doorgaans in 4-6 minuten gaar (2-3 minuten per kant). Als de vis nog graat bevat reken ik iets meer tijd. In het algemeen kan je uitgaan van ongeveer 1 minuut baktijd per milimeter dikte. Als de vis graat bevat, let dan op dat hij na het bakken niet rose of rood op de graat is. Je hebt dan te kort gebakken.

Toelichting bij de video

De video waarin de techniek wordt gedemonstreerd is ontwikkeld door de Dorus Academie. De les is opgenomen in de keuken van een vakantiebungalow. Je ziet dat ook in een eenvoudige keuken goede resultaten behaald kunnen worden. Leuke Dorus

 
 


 


 

Meer kooklessenCursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met DorusKoken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus
 

Meer doen met vis of garnalen? Ga naar ...


Vis recepten en garnalen recepten van Koken met Dorus