Tomaten ontvellen





Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

In deze les leer je hoe je tomaten ontvelt.

Benodigdheden

Tomaten
Een klein mes met een scherpe punt
Een pan kokend water
Een vergiet
Een schuimspaan


Tomaten ontvellen - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus 

Instructie

1. Laat een pan water aan de kook komen. De pan moet genoeg water bevatten om de tomaten onder te dompelen
2. Snijd de "kop" van de tomaten kruislings in met een mesje. De "kop" zit tegenover de zijde met de steelaanhechting
3. Laat de tomaten in het kokende water glijden
4. Haal na enkele seconden de tomaten uit het water met een schuimspaan. Als het goed is zie je het velletje van de tomaten al omkrullen op de plek waar ze ingesneden zijn
5. Spoel de tomaten met koud water in een vergiet. Hiermee stop je de garing (doe je dit niet dan worden de tomaten pappig)
6. Trek het vel van de tomaten af.
Klaar!

Toelichting bij de video

In de eerste helft van de video wordt deze techniek gedemonstreerd. De video wordt ook gebruikt voor het recept tomatensalade met pittige dressing.



Leuke Dorus
 

 




Meer kooklessen


Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus