Spruitjes schoonmaken




 
Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

In deze les leer je spruitjes schoonmaken. Deze kun je vervolgens koken, stomen of roerbakken.

Benodigdheden

Spruitjes, 250 gram per persoon
Schilmes
Vergiet


Spruitjes schoonmaken - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie


Spruitje - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusOp deze foto zie je een vergrote afbeelding van het spruitje.
Aan de linkerkant zie je de aanhechting aan de stam van de koolplant.

Je gaat nu als volgt te werk:
- je snijdt met een schilmesje een plakje van de stamaanhechting weg.
- je verwijdert vervolgens alle blaadjes die verkleurd zijn (zoals de geelgekleurde aan de bovenzijde) en los zittende blaadjes. 

Dit doe je met alle spruitjes.





Spruitjes in vergietDe spruitjes doe je in een vergiet en spoel je schoon onder de kraan.

Klaar!

Je kunt de spruitjes vervolgens koken, stomen of roerbakken.







 





 

Toelichting bij de video

Deze video is speciaal ontwikkeld door de Dorus Academie.

Misschien interessant voor jou ...

Spruitjes roerbakken in Italiaanse stijl - recept van Koken met Dorus












       Spruitjes roerbakken in Italiaanse stijl (V)

Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus