Sinaasappel schillen en snijden







Bron video: www.youtube.com/user/KokenmetKarin, het kookkanaal van collega Karin.
Deze video is goedgekeurd door Dorus.

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

In deze les leer je hoe je een sinaasappel fileert (in partjes snijden zondervelletjes).

Benodigdheden

Een mooie handsinaasappel
Een scherp keukenmes met een dun blad (bij voorkeur een fileermes)
Snijplank


Sinaasappel schillen en snijden - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus


Instructie

Het is lastig om deze techniek in woorden te beschrijven. Als je de video bekijkt wordt het een stuk duidelijker.

1. Snijd "kop" en "kont" van de sinaasappel af, op zo'n manier dat het vruchtvlees aan de oppervlakte komt.
2. Snijd de schil af van de sinaasappel. Snijd zo dik dat het vruchtvlees bloot komt te liggen
3. Snijd het eerste partje uit de sinaasappel door de sinaasappel binnen de vliezen van het partje in te snijden.
4. Snijd het tweede partje uit sinaasappel door eerst de sinaasappel vlak langs het vlies in te snijden en dan vervolgens met een draaiende beweging het partje vruchtvlees af te schrapen van het andere vlies.
5. Herhaal voor de andere partjes telkens stap 4.

Toelichting bij de video

Collega Karin demonstreert op keurige wijze de techniek.



Leuke Dorus
 
 



Meer kooklessen


Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus