Roerbaksaus / woksaus


Op deze pagina vind je heerlijke roerbaksauzen voor aziatische roerbakgerechten. Alle recepten zijn bedoeld voor 2 personen. Over het roerbakken van groenten kun je meer lezen in de kookles Groenten roerbakken in Aziatische stijl.

Thaise roerbaksaus

Thaise roerbaksaus - recept van koken met Dorus2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel lichte sojasaus (light soy sauce)
2 theelepels suiker
(optioneel) 2 eetlepels water

Vegetariers kunnen de vissaus vervangen door sojasaus. Van oestersaus bestaan ook vegetarische varianten.

Deze roerbaksaus wordt gebruikt in het recept Thaise geroerbakte groenten.
 

 

 

Thaise rode curry saus

 Thaise rode curry saus - recept van Koken met Dorus2 theelepels rode curry pasta
1 eetlepel vissaus of lichte sojasaus
2 theelepels suiker
2 eetlepels water

Deze roerbaksaus wordt gebruikt in het recept Thaise geroerbakte tuinbonen.
Je zou er ook stukjes kipfilet mee kunnen roerbakken.







 

Chinese zwarte bonensaus

Chinese zwarte bonensaus - recept van Koken met Dorus2 eetlepels zwarte bonensaus (black bean sauce, verkrijgbaar in de toko)
2 eetlepels zoete ketjap (manis)
2 eetlepels water

Deze roerbaksaus wordt gebruikt in het recept Tahoe met groenten en chinese zwarte bonensaus.
In het tahoe-recept wordt iets meer roerbaksaus gebruikt dan hier beschreven omdat de tahoe de saus opzuigt.


 


 



Leuke Dorus


 

 


 

Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus