Pasta deeg maken


Pasta deeg maken is heel makkelijk als je weet hoe het moet (geldt dat niet voor alles?).

Je vindt op deze pagina recepten voor: gewone pasta, volkoren pasta, boekweitpasta (pizzoccheri), en chinese noedels. 
De recepten hebben telkens dezelfde opbouw: een gewone meelsoort wordt gemengd met een eiwitrijke meelsoort (bijvoorbeeld durumtarwe of speltbloem), en met ei, water, olie en zout.

Alle recepten zijn voor 2 personen. In de les Zelf pasta maken leer je hoe je het pastadeeg verwerkt.

Deeg voor gewone pasta

Bloem - Dorus Academie - Koken met Dorus100 gram gewone bloem
100 gram griesmeel van harde tarwe (*) 
1 ei
1 eetlepel olijfolie 
snufje zout
5-7 eetlepels water (het water kan eventueel worden vervangen door een extra ei)

(*) Griesmeel is grof gemalen meel. Harde tarwe of durum is een meelsoort die eiwitrijker is dan gewone bloem en vaak in pasta wordt verwerkt.






Deeg voor volkoren pasta

Speltbloem - Dorus Academie - Koken met Dorus100 gram volkoren tarwemeel
100 gram speltbloem 
1 ei
1 eetlepel olijfolie 
snufje zout
5-7 eetlepels water (het water kan eventueel worden vervangen door een extra ei)







 
 

Deeg voor boekweitpasta (pizzoccheri)

Boekweitmeel - Dorus Academie - Koken met Dorus100 gram boekweitmeel
100 gram speltbloem 
1 ei
1 eetlepel olijfolie 
snufje zout
5-7 eetlepels water (het water kan eventueel worden vervangen door een extra ei)

Boekweitpasta maak ik meestal wat dikker dan gewone pasta wanneer ik het deeg uitrol (stand 2 op de pastamachine).



 

 

Deeg voor Chinese noedels

Sesamolie - Dorus Academie - Koken met DorusMaak 1 van de pasta degen van hierboven en meng deze met 1 theelepel sesamolie.

Chinese noedels maak ik meestal wat dikker dan gewone pasta wanneer ik het deeg uitrol (stand 2 op de pastamachine).



 







 



Leuke Dorus
 

 



Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus