Paprika roosteren en ontvellen





Bron video: www.youtube.com/user/GroentenFruitBureau, het kookkanaal van het Groenten en Fruit Bureau..
Deze video is goedgekeurd door Dorus.

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

In deze les leer je hoe je paprika's roostert en ontvelt.

Benodigdheden

Paprika's
Olijfolie
Een mes
Een snijplank
Een ovenschaal
Een oven


Paprika roosteren - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Was de paprika's, snijd deze overlangs in twee helften en verwijder de zaadlijsten
3. Leg de paprika-helften met de snijvlakken naar beneden in een met olie ingevette ovenschaal en laat deze gedurende ongeveer 30 minuten roosteren. Dit doen we om ze daarna makkelijk te kunnen ontvellen.
4. Als de paprika's na 30 minuten zwarte blaren beginnen te vertonen haal je ze uit de oven. Je doet ze nu in een plastic zak en laat deze 10 minuten liggen. Dit vergemakkelijkt het ontvellen.
5. Daarna trek je de vellen van de paprika's af. 

Toelichting bij de video

In de video wordt de techniek op een iets andere manier uitgevoerd. De oven wordt voorverwarmd tot 200 graden (de paprika's garen dan minder snel) en de pitten worden pas verwijderd nadat de paprika's gegaard zijn in de oven. Ik vind dat minder handig maar zo kan het ook.



Leuke Dorus
 

 



Meer kooklessen


Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus