Kip braden




Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

Leer kip met botten braden, zoals halve kip, kippenpoten of drumsticks. Voor het bakken van kipfilet volg je een andere les, namelijk kipfilet bakken.

Benodigdheden

Braadpan
Scharrelkip


Kip braden temperatuurcurve - Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie

1. Bak de kip gedurende 10 minuten aan op hoog / middelhoog vuur. De kip moet mooi bruin kleuren maar mag niet verbranden.
2. Temper het vuur en doe de deksel op de pan. Laat het vlees gedurende 5 minuten smoren.
3. Draai het vuur nu naar de laagste stand en laat het nog gedurende 50 minuten smoren. Je zult zien dat langzaam sappen loskomen uit het vlees. Als het vlees droogbakt doe er dan een scheutje water erbij. Je hebt dan waarschijnlijk het vuur op een te hoge stand staan.

Toelichting bij de video

De video is eerder gebruikt voor het recept Ouderwets gebraden kip in het pannetje.



Leuke Dorus
 

 



Meer kooklessen


Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus


 
 
 

Meer doen met kip? Ga naar ...


Kip recepten van Koken met Dorus