Garnalen bakken




Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

Leer op een perfecte manier garnalen bakken. De garnalen blijven lekker sappig als je deze instructies volgt.

Benodigdheden

Bakpan (roerbakpan of koekepan).
Rauwe garnalen, ongepeld (ik gebruik het liefst middelgrote tiger shrimps)


Garnalen bakken - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie

1.  Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.
2.  Stook het vuur hoog op. Doe de garnalen in de pan en verdeel ze zodanig dat ze      
allemaal goed contact maken met de bodem. 
3.  Bak ze nu eerst op de ene zijde totdat ze rose kleuren. 
4.  Als ze rose kleuren keer je ze op de andere zijde  en bakt ze totdat ze gaar zijn.
5.  De garnalen zijn gaar als ze bij indrukken weerstand geven en terugveren. Serveer direct.

Toelichting bij de video

De video is eerder gebruikt voor het Portugese recept Perfect gebakken garnalen met knoflook. Het bakproces wordt van begin tot einde live gedemonstreerd.



Leuke Dorus
 

 



Meer kooklessen


Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus


Meer doen met vis of garnalen? Ga naar ...


Vis recepten en garnalen recepten van Koken met Dorus