Gepocheerd ei maken




Bron video: http://www.youtube.com/user/allerhande, het kookkanaal van collega Appie.

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

Leer zelf een ei pocheren. Volg deze simpele instructies en verbaas je over het resultaat.

Benodigdheden

kookpan
1 ei
2 eetlepels witte azijn


Gepocheerd ei maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie

1. Vul een kookpan met water (4-5 centimeter water) en doe er 2 eetlepels witte azijn bij.
2. Breng het water aan de kook. Temper het vuur zodat het net op het kookpunt zit. Het mag niet wild borrelen, anders beschadig je het ei.
3. Roer met een lepel het water zodat een draaikolk ontstaat (niet te wild roeren).
4. Breek een ei in het midden van de draaikolk zonder de dooier te beschadigen. Door de draaikolk vouwt het eiwit zich mooi om de eidooier heen. Als je dit iets te spannend vindt, breek je het ei eerst in een kommetje, en giet daarna het kommetje leeg in het midden van de draaikolk.
5. Laat het ei 4 minuten zachtjes koken.
6. Haal het ei met een lepel uit het water en laat het even uitlekken voordat je hem serveert.

Toelichting bij de video

Duidelijke instructiefilm van collega Appie.



Leuke Dorus

 




Meer kooklessen


Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus