Dressings voor salade


Hier leer je zelf dressing maken voor salade. Een stuk lekkerder dan kant en klare dressing uit een flesje! Ik maak meestal 100 ml dressing die ik bewaar in een jampotje in de koelkast. De dressing houd je daar weken lang goed. Vlak voordat ik de dressing gebruik, schud ik haar met deksel flink heen en weer zodat de dressing goed mengt. Ik gebruik per keer ongeveer 2 eetlepels dressing per persoon.

Vinaigrette

Vinaigrette - recept van koken met Dorus75 ml goede olijfolie (extra vergine)
25 ml balsamico azijn
1 theelepel mosterd
1 fijn gesnipperd teentje knoflook
peper
zout










Citroendressing

Citroendressing - recept van Koken met Dorus80 ml goede olijfolie (extra vergine)
20 ml citroensap
peper
zout













Pittige dressing


Pittige dressing - recept van Koken met Dorus1 teen knoflook
1 eetlepel limoensap (djeroek)
3 eetlepels chilisaus
3 eetlepels olijfolie
3 theelepels tamarinde (assem) (te koop in een soort jampotten)

Al deze ingredienten zijn bij de toko te koop.

Gebruik voor een mooie gladde saus even de staafmixer of de keukenmachine.

Lekker bij tomatensalade.







Leuke Dorus
 

 



Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus