Rode bieten koken






Bron video: www.youtube.com/user/kokenmetdorus

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

In deze les leer je bieten koken. Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.

Benodigdheden

Verse bieten
Kookpan
Schilmes

Rode bieten koken - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie

1. Snijd het loof van de knollen af. Het loof kun je gebruiken in andere gerechten als vervanger van snijbiet.
2. Borstel de knollen met een afwasborstel schoon onder de kraan.
3. Doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook.
4. Als het water kookt temper je het vuur en laat de knollen gedurende ongeveer 35 minuten garen (het water moet zachtjes borrelen).
5. Test na 35 minuten de gaarheid door ze met een vork in te prikken. Ze moeten ingeprikt kunnen worden maar mogen nog niet door en door gaar zijn.
6. Doe vervolgens het vuur uit, en laat de bieten met gesloten deksel nagaren in het warme water.
7. Als de bieten afgekoeld zijn, pel de schil eraf. Als dit moeilijk gaat kan je ze ook met een schilmes schillen.
8. Daarna kan je de ontvelde bieten in plakken snijden, in blokjes, in staafjes, of grof raspen.

Toelichting bij de video

De video waarin de techniek wordt gedemonstreerd wordt ontwikkeld door de Dorus Academie.



Leuke Dorus


 

 

 

Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus
 

Meer doen met rode bieten? Ga naar ...


Marokkaanse bietensalade - recept van Koken met Dorus


       Marokkaanse bietensalade