Aardappelpuree recept




Bron video: www.youtube.com/user/allerhande, het kookkanaal van collega Appie.
Deze video is goedgekeurd door Dorus.

Als je geen videobeeld ziet, klik dan op deze link om de video te spelen.

Inhoud van de les

Zelf aardappelpuree maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan uit een pakje. In deze les leer je stap voor stap aardappel puree maken. Uiteraard zit er een video-instructie bij. 

Benodigdheden

Ingredienten:
700 gram aardappelen (liefst een bloemige kruimige soort)
150-200 ml melk
klontje boter
zout
peper
nootmuskaat
Eventueel enkele eetlepels geraspte kaas

Verder:
- kookpan
- puree stamper of aardappelpers
- schilmes of dunschiller
- garde of vork


Aardappelpuree maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met Dorus

Instructie

1. Schil de aardappelen. Grote aardappelen halveer je.
2. Kook ze gaar in een pan met water en zout (15 - 20 minuten).
3. Pureer de aardappelen met een puree stamper of aardappelpers op het moment dat ze nog warm zijn. Met een aardappelpers krijg je een luchtiger puree dan met een puree stamper.
4. Verwarm de melk maar laat deze niet koken.
5. Klop de melk met een garde of een vork door de puree. Dit doe je om de puree luchtig te krijgen.
6. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en roer de boter erdoor. Doe er eventueel wat geraspte kaas bij.

Toelichting bij de video

In het eerste deel van de video legt collega Appie uit hoe je puree maakt.



Leuke Dorus

 

 

 


 

Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusBasis recepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus