Vis en schaaldieren bereiden



Vis en schaaldieren bereidenOp deze pagina vind je technieken voor het bereiden van vis en schaaldieren.
 







Visbouillon maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusVisbouillon maken

In deze les leer je snel en eenvoudig zelf visbouillon maken. 
Voor de prijs hoef je het niet te laten! 

Naar de kookles




Mosselen koken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusMosselen koken

In deze les leer je zelf mosselen klaar maken.
Ze worden op Zeeuwse wijze bereid, met witte wijn en bouillon groenten.


Naar de kookles



Vis bakken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusVis bakken

In deze les leer je hoe je platvis bakt, zoals schol, tilapiafilet, tong of slibtong.

Naar de kookles




Vis en papillote - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusVis en papillote

Vis en papillote is een bereidingstechniek waarbij de vis met marinade in aluminiumfolie wordt gewikkeld.
Vervolgens maak je de vis in de oven of op de barbecue klaar.

Naar de kookles



Vis marinades - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusVis marinades

In dit recept vind je enkele vis marinades die je kan gebruiken als je vis in de oven of op de barbecue klaar maakt.
Je vindt hier: een pittige Thaise marinade, een Marokkaanse marinade (chermoulah) en een eenvoudige marinade met citroen. 

Naar de kookles


Garnalen bakken - kookles van de Dorus Academie -  Koken met DorusGarnalen bakken

Leer op een perfecte manier garnalen bakken.
De garnalen blijven lekker sappig als je deze instructies volgt.


Naar de kookles






Leuke Dorus







Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus




Basisrecepten van de Dorus Academie - Koken met Dorus
Koken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus