Groenten bereiden

 

Groenten Bereiden - Cursus van de Dorus Academie -  Koken met DorusIn deze kooklessen van de Dorus Academie leer je groenten snijden, schoonmaken en bereiden.

 





Groenten snijden en schoonmaken

Broccoli snijden en schoonmaken, kookles van de Dorus Academie, Koken met Dorus

Broccoli snijden en schoonmaken

In deze les leer je broccoli snijden en schoonmaken.
Daarna kan je haar koken, stomen of wokken.

Naar de kookles
 

 

Spruitjes schoonmaken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusSpruitjes schoonmaken

In deze les leer je spruitjes schoonmaken.
Deze kun je vervolgens koken, stomen of roerbakken.


Naar de kookles


Tuinbonen doppen - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusTuinbonen doppen

In deze les leer je tuinbonen doppen. Verse tuinbonen dop je 1 keer.
Als ze niet zo vers zijn of uit de diepvries komen, kun je ze dubbel doppen. Je hebt dan geen last van taaie schilletjes.


Naar de kookles


Uien snijden en snipperen - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusUien snijden en snipperen

In deze les leer je hoe je uien in halve ringen snijdt of fijn snippert.

Naar de kookles




Prei snijden en schoonmaken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusPrei snijden en schoonmaken

In deze les leer je hoe je prei schoonmaakt en hoe je deze in halve ringen of in hele ringen kan snijden

Naar de kookles



Tomaten ontvellen - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusTomaten ontvellen

In deze les leer je hoe je tomaten ontvelt.

Naar de kookles





Wortel julienne snijden - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusWortel julienne snijden

Julienne is een Franse keukenterm voor het fijn snijden van groenten, in de vorm van luciferhoutjes. 
De techniek wordt meestal gebruikt bij knolgewassen zoals wortelen.


Naar de kookles


Groenten garen

 

Groenten roosteren in de oven - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusGroenten roosteren in de oven

In deze kookles leer je groenten in de oven roosteren zoals aardappelen, knolgroenten (o.a. bieten, pastinaak, zoete aardappel), pompoen en knoflook.

Naar de kookles

 
 

Asperges koken - kookles van de Dorus Academie - Koken met dorusAsperges koken

Kook zelf asperges en maak van je huiskamer een chique restaurant.

Naar de kookles



Groenten roerbakken in Aziatische stijl - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusGroenten roerbakken in Aziatische stijl

In deze les leer je groenten roerbakken in Aziatische stijl.
Roerbakken of wokken is een fantastische techniek waarmee je groenten op een smakelijke manier kan klaar maken met behoud van de voedingswaarde.
Het is ook een ideale manier om restjes groenten weg te werken.

Rode bieten koken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusRode bieten koken

In deze les leer je bieten koken.
Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.

Patat bakken in de oven - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusPatat bakken in de oven

Patat eten zonder schuldgevoel, wie wil dat niet?
Dat is mogelijk als je zelfgemaakte ovenpatat maakt volgens de instructies van dit recept!

Paprika roosteren en ontvellen - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusPaprika roosteren en ontvellen

In deze les leer je hoe je paprika's roostert en ontvelt.


Leuke Dorus
 

 



Meer kooklessen


Kip bereiden - cursus van de Dorus Academie - Koken met DorusVis en schaaldieren bereiden - cursus van de Dorus Academie - Koken met Dorus



Basisrecepten van de Dorus Academie - Koken met DorusKoken Kunst en Cultuur - Dorus Academie - Koken met Dorus