Basis recepten



 

Basis recepten - cursus van de Dorus Academie - Koken met DorusOp deze pagina vind je een aantal basis recepten waarvan je de rest van je leven plezier zult hebben.







Gepocheerd ei maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusGepocheerd ei maken

Leer zelf een ei pocheren. Volg deze simpele instructies en verbaas je over het resultaat.

Naar de kookles




 

Visbouillon maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusVisbouillon maken

In deze les leer je snel en eenvoudig zelf visbouillon maken.
Voor de prijs hoef je het niet te laten! 

Naar de kookles




Risotto maken voor dummies - Kookles van de Dorus AcademieRisotto maken voor dummies

Het maken van risotto wordt regelmatig afgeschilderd als een culinair hoogstandje. Niets is minder waar.
Deze eenvoudige techniek heb ik geleerd van Matt Preston van Masterchef Australia (cheat risotto) en heb ik vele malen uitgeprobeerd met verschillende rijstsoorten. Succes verzekerd!

Naar de kookles



Aardappelpuree maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusAardappelpuree maken

Zelf aardappelpuree maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan uit een pakje.
In deze les leer je stap voor stap aardappelpuree maken. 

Naar de kookles



Zelf pasta maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusZelf pasta maken

In deze kookles van de Dorus Academie leer je zelf pasta  maken. 
Achtereenvolgens leer je pasta deeg maken, pasta uitrollen, pasta snijden en tot slot pasta koken.
Je kunt deze techniek ook gebruiken om Chinese noedels te maken.

Naar de kookles


Pasta deeg maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusPasta deeg maken

Je vindt op deze pagina recepten voor: gewone pasta, volkoren pasta, boekweitpasta (pizzoccheri), en chinese noedels.

Naar de kookles




Groentebouillon maken - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusGroentebouillon maken

Zelf bouillon maken is helemaal niet moeilijk en geeft je soep extra veel smaak.
In deze les leer je hoe je een vegetarische groentebouillon maakt. 

Naar de kookles



Dressings voor salade - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusDressings voor salade

Hier leer je zelf dressing maken voor salade.
Een stuk lekkerder dan kant en klare dressing uit een flesje!
Ik maak meestal 100 ml dressing die ik bewaar in een jampotje in de koelkast. 

Naar de kookles


Roerbaksauzen - kookles van de Dorus Academie - Koken met DorusRoerbaksauzen

Op deze pagina vind je heerlijke roerbaksauzen voor aziatische roerbakgerechten.

Naar de kookles




Pestosaus - recept van Koken met DorusPestosaus

Pestosaus is een saus met basilicum en knoflook die vaak als smaakmaker aan Italiaanse gerechten wordt toegevoegd.

Naar de kookles





Leuke Dorus







Meer kooklessen



Cursus groenten bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusCursus Kip bereiden - Dorus Academie - Koken met Dorus



Cursus vis en schaaldieren bereiden - Dorus Academie - Koken met DorusKoken kunst en cultuur van de Dorus Academie - Koken met Dorus